December 22, 2021

Anoto lanserar efterlängtade Echo II i februari

Anoto Group AB (publ) (”Anoto” eller ”Bolaget”) meddelar att Bolaget kommer att lansera nya Echo II-pennor från februari 2022. Echo II, den nya ljudpennan som ersätter den bästsäljande Echo-pennan, kommer att vara redo att lanseras med nya funktioner, inklusive en toppmodern brusreduceringsteknik, som avsevärt eliminerar ljud som skrapar på papper.

”Det har funnits en del förvirringar angående tidpunkten för lanseringen av Echo II-pennan. Jag beslutade att vi ska starta produktionen i januari och börja sälja Echo II-pennor från februari nästa år. Det finns en betydande ackumulerad efterfrågan på en ljudpenna (Echo), som har varit den ständiga bästsäljaren bland hela Anotos ekosystem. Den uppdaterade mjukvaran är också klar vilket kommer att göra Echo-upplevelsen mycket bättre än den senaste versionen. Den nya Echo II-pennan har inte bara en skrivbordsapplikation utan kan användas tillsammans med mobilappen Livescribe+. Pennan har även Bluetooth-anslutning, vilket inte var tillgängligt i den tidigare versionen. Vi tror att lanseringen av Echo II kommer att få igång försäljningen för Livescribe”, säger Joonhee Won.

 

För ytterligare information kontakta:

Joonhee Won, VD, Anoto Group AB (publ)

För mer information om Anoto, vänligen besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Org.nr. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Denna information är sådan information som Anoto Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 22 december 2021, kl. 08:00 CET.

Om Anoto Group

Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Anoto har för närvarande tre affärsområden: Livescribe retail, Enterprise Forms och OEM. Anoto äger även Knowledge AI, ett ledande företag inom AI-baserade utbildningslösningar, som ett majoritetskontrollerat dotterbolag. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.