October 3, 2022

Anoto ingår ett tillverkningsavtal med ett stort specialistföretag inom elektronisk och mobil tillverkning

Stockholm, den 3 oktober 2022 – Anoto Group AB (publ) (”Anoto” eller ”Bolaget”) meddelar att Anoto har ingått ett tillverkningsavtal med SMAC (Smart Mobile Application Company), ett tillverkningsföretag baserat i Sydkorea som ägnar sig åt utveckling och tillverkning av touch- och nyckelmoduler för enheter för trådlös kommunikation. SMAC:s produkter används i mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer/AIO:er, såväl som i fordonsindustrin och andra applikationer. SMAC kommer att producera alla Anotos och Livescribes pennor från den 1 oktober 2022. Förutom sina koreanska fabriker har SMAC även tillverkningsanläggningar i Vietnam med mer än 1 000 anställda.

“Genom det här avtalet kommer Anoto att vara fri från tillverkningsproblem som inköp, hantering av avkastning, kvalitetskontroll av hårdvara och även utmaningar med skalning av tillverkningen. SMAC kan tillverka mer än 100 000 pennor i månaden, om vi skulle behöva skala upp vår tillverkningsnivå. Eftersom Anoto inte längre kommer att behöva köpa komponenter i förväg kommer avtalet även att lindra eventuella rörelsekapitalproblem i samband med tillverkningen”, säger Joonhee Won, VD för Anoto Group AB.

För ytterligare information kontakta:

Joonhee Won, VD för Anoto Group AB

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller mejla ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Denna information lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 3 oktober 2022, kl. 08:00 CET.

Om Anoto Group
Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Anoto har för närvarande tre affärsområden: Livescribe retail, Enterprise Forms och OEM. Anoto äger även Knowledge AI, ett ledande företag inom AI-baserade utbildningslösningar, som ett majoritetskontrollerat dotterbolag. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.