April 1, 2020

Anoto knyter till sig teknologisk kompetens genom att anställa en CTO för KAIT och en Vice President of Engineering för Anoto

Stockholm, 1 april 2020 – Anoto Group AB (Anoto eller Bolaget) meddelar idag att Bolaget har anställt Anthony Lorusso som Vice President of Engineering för Anoto. Anthony har en kandidat- och masterexamen från Massachusetts Institute of Technology (MIT) och var tidigare anställd som Director of Hardware Engineering för VirZoom Inc., vilket är ett Virtual Reality-bolag baserat i Boston i delstaten Massachussetts, USA. Anthony är specialiserad inom såväl maskin- som elektroteknik och har tidigare arbetat i ledande tekniska positioner för framstående företag som BEA Systems och Draper Lab.

Vidare har Anotos dotterbolag för utbildning, Knowledge AI Inc (KAIT) anställt Long Phan som Chief Technology Officer (CTO). Long har en doktorsexamen från MIT och har tidigare arbetat som både CEO och CTO för Top Flight Technologies, Inc. Han är en erfaren ingenjör med spetskompetens inom algoritmer, robotik och sensorer och kommer att leda KAIT:s ingenjörsteam.

”Vi är glada att kunna addera sådana högkvalitativa ingenjörer som Anthony och Long till vårt team. Long är en väldigt skicklig forskare och ingenjör med kompetens och erfarenhet inom ledning av startup bolag. Han kommer att tillföra ledarskap till KAIT:s ingenjörsteam och leda utvecklingen av framtida framgångsrika produkter för KAIT. Anthony kommer att vara ytterst viktig för att vi ska kunna ta Anotos hårdvaruteknologi till nästa nivå. Jag är övertygad om att Anthony kommer att väsentligt bidra till kvalitetsförbättring och nya tekniska framsteg av bland annat nästa generations Livescribe-pennor”, säger Joonhee Won, VD för Anoto.

För ytterligare information kontakta:

Johannes Haglund, Chief of Staff, Anoto Group AB

För mer information om Anoto, please visit www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Om Anoto Group
Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Numera är Anoto en cloudbaserad tjänsteleverantör som genom sitt patenterade mönster möjliggör insamling av digital big data från det analoga. Anoto Cloud innehåller Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning inom offline-utbildning, ACE – Anotos nya och förbättrade lösning för enterprise forms, aDNA – Anotos lösning för säker interaktiv marknadsföring, och Dr. Watson – Anotos lösning för biometrisk autentisering och säkerhet. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.