November 5, 2019

Anoto meddelar det första inkomstgenererande avtalet för sin utbildningslösning KAIT

Stockholm, 5 november, 2019 – Anoto Group AB (Anoto) meddelar idag att det har tecknat ett treårigt licensavtal värt 72 000 USD för sin utbildningslösning KAIT med Shidae Injae (Shidae), en av de största och snabbast växande privata utbildningsinstitutionerna på en konkurrenskraftig utbildningsmarknad i Sydkorea.

Avtalet har ingåtts av Anotos helägda dotterbolag Knowledge AI som marknadsför och säljer utbildningslösningen KAIT, och Shidaes moderbolag Hiconcy Co Ltd. Shidae kommer att använda KAIT för att individanpassa utbildning för sina högstadie- och gymnasieelever. Affären är betydande för Anoto eftersom Shidae är den första kunden som köper KAIT utan att först ingå ett pilotavtal. Shidae har inga kopplingar till Time Education.

”Jag är glad att se de första intäkterna för KAIT redan drygt två månader efter vår kommersiella lansering i augusti i år. Detta validerar programvarans värde och utbildningsmarknadens behov av en sådan programvara”, säger Joonhee Won, VD för Anoto Group AB.

Avtalet innebär att Shidae köper licenser för 2 000 elever. Samtidigt förväntas Shidae att köpa ytterligare licenser och pennor eftersom avsikten är att bolaget gradvis ska utvidga användningen av KAIT till en större andel av sina elever.

”Det här är verkligen en revolutionerande produkt och jag tror att den kommer att förändra utbildning för all framtid. Vi hoppas att KAIT kommer att bli en tydlig konkurrensfördel för oss och är glada att över att teckna ett flerårigt avtal för användningen av KAIT”, säger Jinseo Lee, VD för Shidae.

För ytterligare information kontakta:
Joonhee Won, VD

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com
Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Denna information är sådan information som Anoto Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 5 November 2019.

Om Anoto Group
Anoto är ett offentligt hållet svenskt teknikföretag som är känt globalt för innovation inom informationsrika mönster och det optiska erkännandet av dessa mönster. Det är ledande inom digitala skriv- och ritlösningar, som historiskt har använt sin proprietära teknik för att utveckla smartpens och den relaterade mjukvaran. Dessa smartpens berikar vardagen för miljontals människor runt om i världen. Nu är Anoto en molnbaserad mjukvarulösningsleverantör baserad på sin patenterade punktmönsterteknik som ger en metod för att samla digitala stora data från analoga ingångar. Anoto Cloud inkluderar Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning för offline-utbildning; ACE – Anotos nya och förbättrade företagsformulärslösningar; aDNA – Anotos säkra interaktiva marknadsföringslösning; och Dr. Watson – Anotos biometriska autentiserings- och säkerhetslösning. Anoto handlas på Small Cap-listan över Nasdaq Stockholm under ANOT.