July 25, 2019

Anoto meddelar etableringen av det amerikanska dotterbolaget för Anotos utbildningslösning, KAIT Solutions Inc.

Stockholm, 25 juli, 2019 – Anoto Group AB (Anoto) meddelar idag att bolaget nu har etablerat det nya amerikanska dotterbolaget KAIT Solutions Inc. för att möjliggöra snabb tillväxt av Anotos utbildningslösning KAIT (Knowledge AI Technology).

Sedan starten av KAIT i slutet av januari 2019 har KAIT kunnat locka till sig ett tekniskt all-star team inom datavetenskap och maskininlärning bestående av bl.a. tre nyckelpersoner som har doktorerat eller doktorerar vid Harvard, Yale respektive MIT.

Curtis G. Northcutt kommer att arbeta som Chief AI Scientist och är doktorand i datavetenskap vid MIT och expert på maskininlärning inom utbildning. Curtis kommer att leda utvecklingen av KAIT:s AI-algoritm, som utgör en väsentlig del av den teknologi som gör KAIT till en banbrytande produkt. Han är en National Science Foundation-stipendiat och vinnare av Barry Goldwater National Scholarship.

Andrew Schwartz kommer att arbeta som Chief Data & Systems Architect och har en doktorsexamen i matematik från Harvard University. Andrew är en av ett fåtal personer i världen som kan skapa backend datasystem på en skala som endast kan matchas av jättar som Google och Amazon. Med Andrews kompetens kommer KAIT:s datasystem kunna uppnå en skalabilitet för ett globalt användande. Andrew har också bred erfarenhet av att arbeta med startups inom optimering och hans senaste startup, Lattice Engine, såldes till Dun & Bradstreet.

Jonathan Young kommer att arbeta som UI Specialist och har en doktorsexamen från Yale University. Jonathan är expert på maskininlärning med särskild inriktning mot röst och språk. Jonathan har mer än 25 års erfarenhet inom mjukvaruutveckling hos företag som Dragon, Lingo Motors och Attivio.

Förutom de nämnda nyckelpersonerna utgörs kärnan av KAIT:s tekniska team av en expert inom datavetenskap, en systemarkitekt och en ledande UI-ingenjör.

“Vi har inte bara lyckats attrahera topptalanger till KAIT under en mycket kort tidsperiod, men även vunnit erkännande av själva produkten från några av världens högst rankade universitet och forskningsinstitutioner”, sa Joonhee Won, VD för Anoto Group.

Från och med juli 2019 kommer KAIT att leverera sin mjukvara till Abdul Latif Jameel World Education Lab vid MIT för deras forskning med att utveckla nästa generationens bedömningsplattform för sin STEM-läroplan. Med hjälp av KAIT kommer de också att försöka mäta kreativitet med digital data som samlas in med Anotopennor.

Alan Edelman, professor i tillämpad matematik vid MIT, kommer också att använda KAIT i sin linjära algebraklass med över 250 deltagande studenter.

“Professor Edelman såg omedelbart potentialen KAIT har i att reformera hur utbildning i klassrummet sker idag. Med hjälp av KAIT:s AI-algoritm kan professor Edelman automatisera de administrativa uppgifterna i dagens klassrum, men han ser även värdet i KAIT:s förmåga att analysera kognition och beteende”

KAIT har dessutom lyckats attrahera några av världens mest framstående forskare inom robotik, artificiell intelligens och datavetenskap från MIT och Columbia University till att utgöra dess advisory board.

“KAIT är äntligen redo för nästa steg i tillväxtprocessen. Vi har skapat en banbrytande produkt och lyckats rekrytera en advisory board av världsklass samt lagt grunden för vårt operativa tekniska team. Vi har också anställt ett högkvalificerat säljteam inom utbildning som täcker regionerna Kalifornien, New York, New England och Midwest. Vi är glada över kompetensnivån hos de yrkespersoner som samlats kring KAIT och ser fram emot att arbeta med dem för att förbättra effektiviteten inom utbildning globalt”

För ytterligare information kontakta:
Joonhee Won, VD

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com
Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Om Anoto Group
Anoto är ett offentligt hållet svenskt teknikföretag som är känt globalt för innovation inom informationsrika mönster och det optiska erkännandet av dessa mönster. Det är ledande inom digitala skriv- och ritlösningar, som historiskt har använt sin proprietära teknik för att utveckla smartpens och den relaterade mjukvaran. Dessa smartpensar berikar vardagen för miljontals människor runt om i världen. Nu är Anoto en molnbaserad mjukvarulösningsleverantör baserad på sin patenterade punktmönsterteknik som ger en metod för att samla digitala stora data från analoga ingångar. Anoto Cloud inkluderar Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning för offline-utbildning; ACE – Anotos nya och förbättrade företagsformulärslösningar; aDNA – Anotos säkra interaktiva marknadsföringslösning; och Dr. Watson – Anotos biometriska autentiserings- och säkerhetslösning. Anoto handlas på Small Cap-listan över Nasdaq Stockholm under ANOT.