September 9, 2019

Anoto meddelar storskalig pilot av KAIT i delstaten Alabama, USA

Stockholm, 9 september, 2019 – Anoto Group AB (Anoto) meddelar idag en kommersiell pilot av KAIT med Lauderdale County Board of Education i delstaten Alabama, USA.

Från och med den 1 oktober 2019 kommer Lauderdale County School District att starta en tre månaders pilot av KAIT-plattformen. Piloten kommer att bestå av fem skolor, 19 lärare och över 1 000 elever, vilket gör den till den största KAIT-piloten hittills. Lauderdale County School District ligger i Florence, Alabama och består av 11 skolor och cirka 8 500 elever.

”Strax efter att vi startat vår pilot med Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor i Sverige lanserar vi nu vår första pilot med en skolstyrelse i USA. Det är anmärkningsvärt att vi sedan vår kommersiella lansering i USA den 15 augusti har signerat en stor kund på mindre än tre veckor. Vi tyckte att vi fick ett otroligt bra mottagande av våra kunder, men med tanke på utbildningssektorns långa försäljningscykler är vi positivt överraskade över snabba resultat. Jag är oerhört stolt över det hårda arbete som vårt fantastiska team lagt ner för att göra detta möjligt”, säger Joonhee Won, VD för Anoto Group

För ytterligare information kontakta:

Joonhee Won, VD

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Om Anoto Group
Anoto är ett offentligt hållet svenskt teknikföretag som är känt globalt för innovation inom informationsrika mönster och det optiska erkännandet av dessa mönster. Det är ledande inom digitala skriv- och ritlösningar, som historiskt har använt sin proprietära teknik för att utveckla smartpens och den relaterade mjukvaran. Dessa smartpens berikar vardagen för miljontals människor runt om i världen. Nu är Anoto en molnbaserad mjukvarulösningsleverantör baserad på sin patenterade punktmönsterteknik som ger en metod för att samla digitala stora data från analoga ingångar. Anoto Cloud inkluderar Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning för offline-utbildning; ACE – Anotos nya och förbättrade företagsformulärslösningar; aDNA – Anotos säkra interaktiva marknadsföringslösning; och Dr. Watson – Anotos biometriska autentiserings- och säkerhetslösning. Anoto handlas på Small Cap-listan över Nasdaq Stockholm under ANOT.

Om Lauderdale County School Disctrict
Lauderdale County Schools är ett skoldistrikt i Lauderdale County, Alabama, USA, bestående av 11 skolor och cirka 8 500 elever.