November 20, 2018

Anoto offentliggör ny cloudtjänst

Stockholm den 20 november 2018 – Anoto Group AB (publ) (“Anoto”) offentliggör idag sin nya plattform för cloudtjänster, Anoto Cloud.

Anoto Cloud kommer att innehålla Anotos fyra lösningar:

C.AI – världens första AI-lösning inom offline-utbildning,

ACE – Anotos nya och förbättrade lösning för enterprise forms,

aDNA – Anotos lösning för säker interaktiv marknadsföring, och

Dr. Watson – Anotos lösning för biometrisk autentisering och säkerhet.

“Anoto är numera en cloudbaserad tjänsteleveratör, ett Software as a Service-bolag. Anoto Cloud kommer att samla alla Anotos lösningar till en plattform vilket möjliggör en sömlös användarupplevelse för alla kunder oavsett behov.

Historiskt sett har Anoto aldrig skapat egna lösningar och nu har vi fyra enastående lösningar som kan skapa betydande värden för våra kunder och bolaget. Med dessa fyra lösningar fokuserar vi på utbildnings-, hälsovårds-, tillverknings- och finansindustrins vertikaler.

Tidigare den här månaden presenterade vi C.AI och vårt partnerskap med Sana Labs och förra veckan offentliggjorde vi avtalet med Toppan om aDNA. Vi är glada att allt vårt hårda arbete med omvandla Anoto börjar löna sig och att våra unika lösningar vinner erkännande bland både gamla och nya kunder.”, säger Joonhee Won, VD för Anoto.

För ytterligare information kontakta:

Joonhee Won, VD

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, SE-116 74 Stockholm
Tel. +44 (0) 7825 580242

Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 20 november 2018 kl. 07.30 CET.

Om Anoto Group AB

Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Anoto använder nu också sitt mönster, sin optik och sin bildbehandlingsexpertis för att överbrygga analoga och digitala domäner genom ett initiativ känt som Anoto DNA (aDNA). aDNA gör det möjligt att unikt och diskret märka fysiska objekt och sedan enkelt identifiera dessa enskilda objekt med hjälp av allmänt förekommande mobila enheter, såsom smartmobiler och surfplattor. aDNA möjliggör spännande möjligheter för produktinnovation, marknadsinsikter och kontroll av distributionskedjan. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.

Bilaga