July 7, 2020

Anotos dotterbolag för utbildning Knowledge AI har ingått två nya prenumerationsavtal

Stockholm, 7 juli 2020 – Anoto Group AB (”Anoto” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Anotos dotterbolag för utbildning Knowledge AI har ingått ett treårigt licensavtal värt 72 000 USD för sin utbildningslösning KAIT med Stuki Co., Ltd. (”Stuki”), ett sydkoreanskt bolag för utbildningsinnehåll som expandera sin verksamhet till den privata utbildningsmarknaden i Sydkorea. Stuki kommer även att samarbeta med Knowledge AI för att ta fram en lösning för testförberedelse för antagningsprovet till högskolor i Sydkorea. Det är allmänt ansett att marknadsstorleken för tjänster relaterade till antagning till sydkoreanska högskolor är ca. en miljard USD per år.

Knowledge AI har också ingått ett ettårigt licensavtal värt ca. 10 000 USD med en grundskola i Hillsborough School District i delstaten Florida, USA.

”Vi börjar se att skolor förbereder sig för att återgå till vanlig undervisningsverksamhet efter nedstängningen och är glada över att skolor väljer att implementera vår mjukvaruplattform när de öppnar igen. Avtalet med Stuki är viktigt för oss eftersom Stuki kommer att förse vår plattform för B2C-lösning i Sydkorea med innehåll”, säger Joonhee Won, VD för Anoto.

För ytterligare information kontakta:

Johannes Haglund, Chief of Staff

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Denna information är sådan information som Anoto Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 7 juli 2020, kl. 08:00 CET.

Om Anoto Group

Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Numera är Anoto en cloudbaserad tjänsteleverantör som genom sitt patenterade mönster möjliggör insamling av digital big data från det analoga. Anoto Cloud innehåller Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning inom offline-utbildning, ACE – Anotos nya och förbättrade lösning för enterprise forms, aDNA – Anotos lösning för säker interaktiv marknadsföring, och Dr. Watson – Anotos lösning för biometrisk autentisering och säkerhet. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.