April 29, 2024

Mats Karlsson tillträder som interim VD för Anoto Group AB (publ)

Stockholm, 29 april 2024 – Anoto Group AB (publ) (”Anoto”) meddelar idag att Mats Karlsson tillträder som interim verkställande direktör (VD) för Anoto och ersätter därmed den nuvarande VD:n Joonhee Won, som kommer att kunna fokusera på att leda arbetet för Knowledge AI Inc., ett tidigare dotterbolag och för närvarande intressebolag till Anoto.

Mats Karlsson är medgrundare & Director of Acquisitions (Sverige) av byNordic Acquisition Corporation (börsnoterat på Nasdaq NY), där han under de senaste åren har arbetat nära med ledamöter i Anotos styrelse. Mats är tech-entreprenör med mer än 25 års erfarenhet av ledning och ett antal framgångsrika investeringar och exits. Han var bland annat delägare och marknadschef i mobilteknikföretaget Tactel som såldes till private equity-fonden FSN Capital III.

Styrelsen för Anoto ser fram emot ett nära arbete med Mats Karlsson i hans nya roll och vill framföra sin tacksamhet till Joonhee Won för hans långa tjänstgöring i Anoto.

 

För ytterligare information kontakta:

Kevin Adeson, styrelseordförande för Anoto

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com

Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Denna information utgör insiderinformation som Anoto Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades av kontaktpersonen ovan för offentliggörande 29 april 2024 kl. 18.30 CEST.

 

Om Anoto Group

Anoto är ett börsnoterat svenskt teknikföretag, som är känt i hela världen för innovationer rörande informationsrika mönster och optisk igenkänning av dessa mönster. Företaget är ledande när det gäller lösningar för digitalt skrivande och ritande, och har historiskt sett använt sin egenutvecklade teknologi för att utveckla digitala pennor och tillhörande programvara. Dessa digitala pennor förenklar det dagliga livet för miljontals människor runtom i världen. Anoto har för närvarande tre affärsområden: Livescribe retail, Enterprise Forms och OEM. Anoto har även innehav i Knowledge AI, ett ledande företag inom AI-baserade utbildningslösningar. Anotos aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista under ANOT.