November 12, 2019

Ytterligare ett skoldistrikt och ett friskolenätverk väljer Anotos utbildningslösning KAIT

Stockholm, 12 november 2019 – Anoto Group AB (Anoto) meddelar idag att ytterligare ett skoldistrikt i delstaten Indiana, USA, samt ett stort friskolenätverk i Texas, USA, har beslutat att starta kommersiella piloter av KAIT-plattformen.

Skoldistriktet i Indiana påbörjade en kommersiell pilot den 28 oktober 2019, medan friskolenätverket kommer att börja använda KAIT den 13 januari 2020. Tillsammans består skolorna av cirka 25 300 elever fördelade i 32 skolor.

”Vi är mycket glada över genomslaget vi har fått i USA. En av fördelarna med KAIT är att lärarna kan använda sitt eget material utan att behöva ändra läroplanen. KAIT:s programvara utför automatisk rättning, diagnostik och genererar rapporter, vilket sparar tid för lärare i offentliga skolor som ofta har ont om tid. Vi blev chockade när vi fick reda på att bristen på lärare i offentliga skolor lett till att vissa amerikanska lärare undervisar fler än 150 elever. Detta är en verkligt allvarlig situation och jag är glad att vår produkt hjälper att minska bördan för dessa lärare”, sa Joonhee Won, VD för Anoto Group.

För ytterligare information kontakta:
Joonhee Won, VD

För mer information om Anoto, besök www.anoto.com eller email ir@anoto.com
Anoto Group AB (publ), Reg.No. 556532-3929, Flaggan 1165, 116 74 Stockholm

Om Anoto Group
Anoto är ett offentligt hållet svenskt teknikföretag som är känt globalt för innovation inom informationsrika mönster och det optiska erkännandet av dessa mönster. Det är ledande inom digitala skriv- och ritlösningar, som historiskt har använt sin proprietära teknik för att utveckla smartpens och den relaterade mjukvaran. Dessa smartpens berikar vardagen för miljontals människor runt om i världen. Nu är Anoto en molnbaserad mjukvarulösningsleverantör baserad på sin patenterade punktmönsterteknik som ger en metod för att samla digitala stora data från analoga ingångar. Anoto Cloud inkluderar Anotos fyra lösningar: KAIT – världens första AI-lösning för offline-utbildning; ACE – Anotos nya och förbättrade företagsformulärslösningar; aDNA – Anotos säkra interaktiva marknadsföringslösning; och Dr. Watson – Anotos biometriska autentiserings- och säkerhetslösning. Anoto handlas på Small Cap-listan över Nasdaq Stockholm under ANOT.